Windows Activeren

Door Spongerobie op vrijdag 15 januari 2010 19:02 - Reacties (32)
Categorie: -, Views: 14.591

Het klinkt zo simpel, was het ook maar zo.

Via het MSDSN-AA netwerk heb ik een licentie bemachtigd voor Windows 7 Professional x64, heel leuk en aardig, installeren, activeren en draaien met die hap.

Maar dan begint het te kriebelen, een Asus Rampage II Gene in een wat kleinere kast, een aardige tweaker bied hem aan en we besluiten te ruilen, na anderhalve week al men onderdelen netjes op een hoopje in doos te hebben laten liggen eindelijk men kast binnen, inbouwen en gaan met die banaan.

Natuurlijk moet je dan weer opnieuw activeren, naja dat moet niet zo'n probleem gaan vormen, ik klik netjes op online activeren en krijg het volgende scherm:

http://i46.tinypic.com/343rhuv.png

nou voorruit dan maar, dan maar over de telefoon:

http://i48.tinypic.com/4g6bzb.png

Zegg,,, probeer ik niet telefonisch contact te zoeken 8)7
goed, ik klik door naar die website en met nog wat verdere klikjes kom ik op hetzelfde nummer uit:
0800 023 3487

Omdat ik zo snel geen vaste telefoon had liggen dan maar ff mobiel bellen, het is toch gratis :+ :

Helaas is dit nummer is via een mobiele telefoon niet bereikbaar, als u met een mobiele telefoon wilt bellen draai dan het volgende nummer alstublieft: 020 713 9240 etc. etc. etc.

Ja dat feestje gaat niet door, ik pak wel even een vaste telefoon en draai het volgende nummer, na een paar keer geen invoer door gegeven te hebben hoopte ik doorverbonden te worden met de helpdesk..
18:16 is natuurlijk te laat, dat valt niet binnen de openinstijden en kan dus ook niet geholpen worden 8)7

Dat word dus geen activatie dit weekend nog..

Update 24-1-10
Druk weekje met examens examens en nogmeer examens, toch hier even verslag uitbrengen :)

Ik heb dus maandag even een telefoontje gepleegd met microsoft, de mevrouw stond me vriendelijk te woord en kwam tot de conclusie dat mijn windows installatie corrupt was.
Naja dan moet ik gaan herinstalleren en dat is nou niet men favo ding, alle software der weer af, data die ik weer moet terugzetten... 1x per jaar is voor mij voldoende.
Maar mevrouw zei me ook dat ik moest teruggaan naar de winkel waar ik de computer gekocht heb, naja omdat ik em zelf inmekaar geknutseld heb is dat geen optie, maargoed ik in mijn vriendelijke zelf gewoon netjes tegen de mevrouw zeggen dat ik dat zal doen en bedankt haar voor haar hulp..

Na dit telefoongesprek zit ik dus nogsteeds met een volgens microsoft illigale windows die ik niet kan activeren.
En dan... Ineens heb je het, je klikt eens door...
de error klik ik op OK ipv het mooie rode kruisje in de rechterbovenhoek en kom in het volgende scherm, wat is mijn dichtsbijzijnde locatie.
Hier is niets in te vullen, wanneer ik op volgende klik krijg ik dezefde foutmelding en klik ik nogmaals op OK, en kom in het venster waar ik toch een code krijg.. leip.

we bellen nogmaals, en nu gewoon de liefe telefoonstel haar zin geven en netjes deze rij met codes ingeven, hierna vraagt deze zelfde lieve mevrouw op hoeveel computers dit besturingssyteem momenteel geinstalleerd staat, nouja zover ik weet maar 1tje en dat is mijn eigen, gewoon netjes (net als altijd) op 1 drukken en krijg direct een code terug.
Code invoeren en op volgende klikken, en jawel, ik heb een legitieme versie van Windows en ik heb men wallpaper weer terug
Welcome back Homer :D

Is dit toch allemaal weer goed afgelopen

Touche

Reacties


Door Tweakers user BM, vrijdag 15 januari 2010 19:19

Gelukkig mag je windows een tijdje zonder code draaien, maar slordig is het wel :)

Door Tweakers user Cyphax, vrijdag 15 januari 2010 19:35

De geneugten van een OS dat je moet activeren... heerlijk. Ik heb XP weleens via de telefoon moeten activeren omdat er geen netwerkkaartdrivers waren en wat een gedoe. Het is helemaal geautomatiseerd, maar je moet tig nummers in je telefoon invoeren en dan ook per groep van 4 of 5... zooo omslachtig. Maarja. Geen Windows voor mij, ik zie het maar via de zijlijn aan.

Door Tweakers user xost, vrijdag 15 januari 2010 20:36

Je kan ook gewoon op zaterdag bellen hoor ;) krijg je gewoon iemand aan de lijn! (Al spreken ze vaak een soort van raar nederlands :P )

Door Tweakers user Tyson, vrijdag 15 januari 2010 20:56

020 nummer bellen, code inkloppen, aangeven dat je de serial per sms wilt ontvangen, invoeren, klaar. Zo moeilijk is het nou ook weer niet ..

Door Tweakers user No_Name_Needed, vrijdag 15 januari 2010 20:57

Tjah het is vrij normaal dat je die waarschuwing krijgt hoor. In de licentievoorwaarden van je licentie staat normaal gezien dat je die maar op ťťn computer mag gebruiken ( en nog een hoop voorwaarden)

je krijgt die waarschuwing overigens niet als je je geluidskaart/videokaart/ram/... vervangt enkel bij moederbord en cpu.

bel naar het nummer en zag dat je moederbord hebt moeten vervangen wegens een defect ofzo en dan geven ze je een nieuwe activiatie code. Bij een nieuwe installatie zou je normaal terug je oude licentie moeten kunnen gebruiken.

Door Tweakers user Spongerobie, vrijdag 15 januari 2010 21:02

het lastige is, die complete code die krijg ik al niet eens :| wanneer ik dus op telefonisch klik dan krijg ik die error en kan ik niet verder...

dan zal ik het morgen nog wel ffies proberen, de telefoonstem zei dat ze maandag tot en met vrijdag geopend zijn, we will see..

Door Tweakers user n0elite, vrijdag 15 januari 2010 21:04

Daarom koop ik dus uit principe geen licentie :)

Door Tweakers user Spongerobie, vrijdag 15 januari 2010 21:06

ik ook niet hoor, via skool kost et me niets, ze denken alleen dat ik em na men opleiding nog verwijder.... mocht er tegen die tijd nog geen beter OS uitwezen acht ik die kans vrij klein :)

Door Tweakers user ZpAz, vrijdag 15 januari 2010 21:15

Er is momenteel al een beter OS op de markt... :)

Door Tweakers user Petervanakelyen, vrijdag 15 januari 2010 21:24

Probeer deze tool eens. Van MS zelf en werkt bij mij meestal erg goed.
http://www.microsoft.com/...help/PKUInstructions.aspx

Door Tweakers user mindcrash, vrijdag 15 januari 2010 21:53

Bij de derde optie kom je bij een geautomatiseerd systeem terecht waarbij je telefonisch een activatiecode kunt krijgen. Wellicht ook een optie?

Door Tweakers user Wouter.S, vrijdag 15 januari 2010 22:31

Software die je via MSND-AA verkregen hebt als student mag je trouwens gewoon verder gebruiken als je afgestudeerd bent. Enkel niet voor commerciŽle doeleinden.

Dit is letterlijk uit de Licence Terms:
Changes in status. You will stop providing the software to anyone who ceases being one of your staff, faculty, or students. However, students may continue to use software they received, in accordance with these terms.

Door Tweakers user Mike-RaWare, vrijdag 15 januari 2010 22:57

@ZpAz: Ik ken veel besturingssystemen, maar ik weet niet wat je bedoel. }:|

Door Tweakers user Alex), vrijdag 15 januari 2010 23:14

@ZpAz: klopt. Windows 7 Ultimate x64 is beter dan Windows 7 Professional x64 want je hebt een paar nuttige functies meer.

Maar dat zul je wel niet bedoelen zeker?

Door Tweakers user TerraGuy, vrijdag 15 januari 2010 23:50

Door T.net user n0elite, vrijdag 15 januari 2010 21:04
Daarom koop ik dus uit principe geen licentie :)
Koop dan een licentie en download een gekraakte versie, ben je d'r ook vanaf. Mocht je iemand op bezoek krijgen, kun je de officiŽle licentiecode laten zien en kan niemand je wat maken.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 15 januari 2010 23:50]


Door Tweakers user Napsju, zaterdag 16 januari 2010 02:15

Toch ben ik blij dat ik Mac OS X nog nooit heb hoeven activeren. DVD er in, next, next next en klaar. Hoezo gebruikersgemak vanaf het begin?

Door Tweakers user Phyxion, zaterdag 16 januari 2010 08:39

Waarom zou je moeilijk doen je kan gewoon die cijfers allemaal indrukken en activeren, dat werkt prima.

Door Tweakers user Phyxion, zaterdag 16 januari 2010 08:39

@ Napsju, MAC blaat, niemand boeit dat wat toch dit is Windows.

Door Tweakers user Hazurr, zaterdag 16 januari 2010 09:07

Lees is daar overigens "N900 online Activations"? Da's al een computer op zich dus geduld heb je vast wel :+ .

Door Tweakers user harthead, zaterdag 16 januari 2010 11:04

Dan heb je hem vast gedownload via MA3D. Daar moet je ook een licentiecode van krijgen. Als je activeert krijg je een foutmelding. Wat je dan moet doen is internet eruit trekken, dan krijg je de optie activeren by phone, en dan werkt het allemaal wel. Iig zo ging het bij mij.

Door Tweakers user SpaceK33z, zaterdag 16 januari 2010 12:21

Is er geen crack om dit te activeren dan? Voor bijna alles is wel een crack :D.

@Napsju: Klopt. Windows 7 begint het na 10+ jaar ook een beetje te begrijpen, maar ze moeten nog veel leren :P. Ik heb op mijn iMac ook Windows 7 geÔnstalleerd, alleen dan wel gratis :D. Cracks zijn er genoeg en je bent van al het gezeur af; licentie dit, licentie dat.

Door Tweakers user Alexbrz, zaterdag 16 januari 2010 13:32

en maar zeuren op microsoft, omdat je er gewoon niet mee om kan gaan. Druk op automatisch telefoonsysteem, et voila je kan activeren. Lui mormel


Door Tweakers user PorJaxian, zaterdag 16 januari 2010 16:33

@himlins,

loljurk.

Door Tweakers user pcprutser, zaterdag 16 januari 2010 17:09

Via MSDN heb ik ook inmiddels een stapel licentie's liggen, en de xp pro al een heel aantal keer gebruikt :Y)

Op mn stage moest ik regelmatig met de telefoon activeren, en mijn record stond op 2 minuut en 8 seconden (tis waar je trots op bent :+), en als je iemand aan de lijn kreeg gewoon zeggen dat je een herinstall deed vanwege virussen, en dat opschonen teveel tijd zou kosten. Werkte altijd }:O

Door Tweakers user ZpAz, zaterdag 16 januari 2010 19:02

@Mike, een OS waar je geen Activatie gedoe mee hebt, je hoeft er zelfs geen serial voor in te voeren, paar keer klikken, en het draait binnen 40 minuten!

@Alex, nee ik doelde inderdaad niet op de x64 versie, of een ultimaten versie, ik doelde op een OS, waar enkel de full-featured versie van beschikbaar is. IPV dat je een full-featured versie, samen met crippled versies goedkoper verkoopt ;)

Door Tweakers user Sandern, zaterdag 16 januari 2010 22:58

@ZpAz: wow, 40 minuten. Dat is best lang.
Verder is de activatie daar dat je een Apple PC moet kopen. Logisch dat je geen activatie nodig heb bij een Apple OS dat in principe alleen op Apple PC's werkt.

Alleen dat van de versie's is een goed punt, maar de meeste gebruikers hebben genoeg aan de home premium versie. Die zullen echt niet de features missen die in de Professional of Ultimate versie zitten.

Door Tweakers user Emile, zondag 17 januari 2010 00:48

Dit zijn de mooiere blogs :+

* Emile aait MacBook

Door Tweakers user s.stok, zondag 17 januari 2010 13:21

"Waarom zou je moeilijk doen je kan gewoon die cijfers allemaal indrukken en activeren, dat werkt prima."

Omdat het niet werkt als je andere hardware hebt of als je te vaak binnen een jaar opnieuw hebt geÔnstalleerd.

Er staat zelfs iets in dat je de licentie maar met ťťn moederbord mag gebruiken.
Dus als je een ander moederbord hebt gekocht ben je verplicht ook een andere licentie van Windows aan te schaffen 8)7
Ja bekijk het :'), zolang ik hem maar voor ťťn systeem gebruik doe ik niets fout. Voor ieder moederbord dat ik koop een ander licentie geloof je hebt zelf _/-\o_

Door Tweakers user ZpAz, zondag 17 januari 2010 19:17

@Sandern, terwijl ik al loop te browsen, ben jij je PC aan het beveiligen tegen virussen spyware e.d, jij bent wel meer als 40 min kwijt ;)

Door Tweakers user Alex), zondag 17 januari 2010 20:21

@ZpAz Ochgod ben jij er zo eentje.

Door Tweakers user Lima, maandag 18 januari 2010 15:30

@ZpaAz, tot de dag komt dat je windows nodig hebt...ik haat al dat ik Fanboy gedoe, waarom kunnen de mensen nou niet eens kritisch kijken naar wat ze zelf gebruiken :s
Ik draai Windows en MacOSX (zowel op apple als gewone hardware) en gebruik FreeBSD voor mijn server. Elke OS heeft zijn voor en nadelen, om je fanboy'ism ff af te breken, je kan niet eens deftig knippen en plakken in osx, BASIC! Zo heeft elk os wel zijn gebreken en voordelen...

Reageren is niet meer mogelijk