Windows Activeren

Door Spongerobie op vrijdag 15 januari 2010 19:02 - Reacties (32)
Categorie: -, Views: 16.454

Het klinkt zo simpel, was het ook maar zo.

Via het MSDSN-AA netwerk heb ik een licentie bemachtigd voor Windows 7 Professional x64, heel leuk en aardig, installeren, activeren en draaien met die hap.

Maar dan begint het te kriebelen, een Asus Rampage II Gene in een wat kleinere kast, een aardige tweaker bied hem aan en we besluiten te ruilen, na anderhalve week al men onderdelen netjes op een hoopje in doos te hebben laten liggen eindelijk men kast binnen, inbouwen en gaan met die banaan.

Natuurlijk moet je dan weer opnieuw activeren, naja dat moet niet zo'n probleem gaan vormen, ik klik netjes op online activeren en krijg het volgende scherm:

http://i46.tinypic.com/343rhuv.png

nou voorruit dan maar, dan maar over de telefoon:

http://i48.tinypic.com/4g6bzb.png

Zegg,,, probeer ik niet telefonisch contact te zoeken 8)7
goed, ik klik door naar die website en met nog wat verdere klikjes kom ik op hetzelfde nummer uit:
0800 023 3487

Omdat ik zo snel geen vaste telefoon had liggen dan maar ff mobiel bellen, het is toch gratis :+ :

Helaas is dit nummer is via een mobiele telefoon niet bereikbaar, als u met een mobiele telefoon wilt bellen draai dan het volgende nummer alstublieft: 020 713 9240 etc. etc. etc.

Ja dat feestje gaat niet door, ik pak wel even een vaste telefoon en draai het volgende nummer, na een paar keer geen invoer door gegeven te hebben hoopte ik doorverbonden te worden met de helpdesk..
18:16 is natuurlijk te laat, dat valt niet binnen de openinstijden en kan dus ook niet geholpen worden 8)7

Dat word dus geen activatie dit weekend nog..

Update 24-1-10
Druk weekje met examens examens en nogmeer examens, toch hier even verslag uitbrengen :)

Ik heb dus maandag even een telefoontje gepleegd met microsoft, de mevrouw stond me vriendelijk te woord en kwam tot de conclusie dat mijn windows installatie corrupt was.
Naja dan moet ik gaan herinstalleren en dat is nou niet men favo ding, alle software der weer af, data die ik weer moet terugzetten... 1x per jaar is voor mij voldoende.
Maar mevrouw zei me ook dat ik moest teruggaan naar de winkel waar ik de computer gekocht heb, naja omdat ik em zelf inmekaar geknutseld heb is dat geen optie, maargoed ik in mijn vriendelijke zelf gewoon netjes tegen de mevrouw zeggen dat ik dat zal doen en bedankt haar voor haar hulp..

Na dit telefoongesprek zit ik dus nogsteeds met een volgens microsoft illigale windows die ik niet kan activeren.
En dan... Ineens heb je het, je klikt eens door...
de error klik ik op OK ipv het mooie rode kruisje in de rechterbovenhoek en kom in het volgende scherm, wat is mijn dichtsbijzijnde locatie.
Hier is niets in te vullen, wanneer ik op volgende klik krijg ik dezefde foutmelding en klik ik nogmaals op OK, en kom in het venster waar ik toch een code krijg.. leip.

we bellen nogmaals, en nu gewoon de liefe telefoonstel haar zin geven en netjes deze rij met codes ingeven, hierna vraagt deze zelfde lieve mevrouw op hoeveel computers dit besturingssyteem momenteel geinstalleerd staat, nouja zover ik weet maar 1tje en dat is mijn eigen, gewoon netjes (net als altijd) op 1 drukken en krijg direct een code terug.
Code invoeren en op volgende klikken, en jawel, ik heb een legitieme versie van Windows en ik heb men wallpaper weer terug
Welcome back Homer :D

Is dit toch allemaal weer goed afgelopen

Touche